17 de febrer de 2021
17.02.2021
Diari de Girona

Figueres reuneix les entitats per programar cinc dies d'actes de les Fires de la Santa Creu

Les festes s'esperen celebrar del 29 d'abril al 3 de maig, tot i que sense alguns dels actes habituals

17.02.2021 | 00:36
La reunió al teatre El Jardí.

L'Ajuntament de Figueres s'ha reunit amb una trentena d'entitats i associacions per a programar les Fires i Festes de la Santa Creu que es concentraran en cinc dies, del 29 d'abril al 3 de maig. Les mesures de la covid-19 obligaran a suprimir alguns dels actes habituals.

La reunió va comptar amb la participació d'unes seixanta persones, en representació d'una trentena d'entitats al teatre El Jardí, amb totes les mesures de seguretat i per posar d'exemple com ha de ser una activitat amb tots els protocols covid. Hi assistiren l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i la regidora de Festes, Ester Marcos, en representació de l'Ajuntament.

El govern està treballant perquè les Fires i Festes de la Santa Creu se celebrin durant cinc dies, amb tots els protocols que requereix la situació. Es concentraran les activitats entre 29 i 30 d'abril i 1,2 i 3 de maig. Algunes de les activitats que no es podran celebrar són la Diada Castellera o la Rua de Santa Creu.

«Les dades en relació amb la covid-19 no auguren un escenari propici per a la festa major i res no fa preveure que puguem gaudir amb normalitat d'unes Fires i Festes de la Santa Creu», ha informat el govern. Malgrat això, la voluntat de l'equip de govern és d'adaptar algunes activitats als protocols en relació amb espectacles, esdeveniments culturals i activitats a la via pública.

La participació de les entitats i associacions de Figueres ha estat sempre un dels pilars de la programació i per això l'Ajuntament ha volgut fer partícip de la situació el teixit associatiu en un procés de transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook