L'Ajuntament de Roses ha trobat restes arqueològiques de la Ciutadella als treballs previs de l'obra dels pluvials al carrer Tarragona. És un carrer proper al recinte emmurallat. Les restes, segons ha informat l'Ajuntament, són un tram de la contraescarpa de la muralla de la Ciutadella. La troballa allargarà unes setmanes l'obra mentre es porta a terme l'excavació. S'espera marcar amb un paviment diferent la zona on s'ha trobat.

L'Ajuntament ha explicat que «és una descoberta d'un tram de la contraescarpa de la muralla de la Ciutadella que ha aparegut en aixecar el paviment i amb l'extracció de terres per les obres de millora de la xarxa de pluvials que s'estan fent al carrer Tarragona».

Els treballs van començar fa un parell de setmanes per connectar els pluvials del carrer Lluís Companys i el carrer Tarragona al rec fondo que està situat al costat de la fortificació.

Durant els treballs previs, en aixecar el paviment van aparèixer les restes que ara els arqueòlegs estan excavant i estudiant.

Això endarrerirà l'execució del projecte uns quinze dies més, tot i que s'intentarà no afectar el trànsit.

La contraescarpa de la muralla és la muralla que limitava el fossat per l'altre costat i que aniria en paral·lel a la muralla.

Marcant al paviment la troballa es podrà veure fins on arribava.

La Ciutadella de Roses s'imposa arribant a la població i és un dels patrimonials més importants. Les exavacions arqueològiques van començar el 1916 i des de llavors han continuat posant en valor aquest monument.

A banda de les excavacions a l'interior del recinte, on hi ha restes de diferents períodes històrics, s'han fet troballes a l'entorn més proper.