22 de febrer de 2021
22.02.2021
Diari de Girona

Detinguts a Santa Llogaia per fer pagaments amb targetes de crèdit robades o clonades

Els Mossos van enxampar un dels estafadors després d'intentar pagar més de 900 euros en una benzinera amb una tarja fraudulenta

22.02.2021 | 13:05
Els Mossos han detingut dos estafadors

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes a Santa Llogaia d'Àlguema per fer pagaments amb targetes de crèdit robades o clonades.

Els agents van enxampar un dels estafadors després d'intentar pagar més de 900 euros en una benzinera amb una tarja fraudulenta.

Els dos arrestats són dos homes de 35 i 48 anys, de nacionalitats bosniana i sèrbia, tots dos veïns de Lloret de Mar. Se'ls acusa de ser els presumptes autors d'un delicte d'estafa.

Els fets res munten pels volts de les 8 del vespre, del 18 de febrer quan agents de la comissaria de Figeures que es trobaven realitzant tasques de seguretat ciutadana a la carretera N- II a l'alçada de la localitat de Santa Llogaia d'Alguema van observar que el treballador d'una benzinera sortia corrents darrere d'un home.

Els Mossos els van seguir i van veure com la persona que fugia de la gasolinera va pujar a un vehicle estacionat a uns metres. Immediatament, el treballador de l'establiment els va explicar que l'individu a qui seguia havia pagat 934,80 euros amb una targeta fraudulenta.

Pagar a camioners

L'estafador utilitzava sempre el mateix modus operandi: oferia als camioners la possibilitat de fer-se càrrec de la despesa total a canvi que li paguessin en efectiu al voltant d'un 70-80% de l'import. L'estafador, a l'hora de fer el pagament, utilitzava targetes obtingudes fraudulentament bé clonacions d'altres targetes o de sostraccions.

Durant l'escorcoll del vehicle els agents van localitzar 17 targetes de prepagament de diferents benzineres amagades als embellidors interiors de les rodes davanteres. Totes les targetes localitzades eren de diferents empreses, entitats i titulars, i cap d'elles es trobava a nom dels detinguts.

Davant les evidències, els agents van detenir els dos ocupants del vehicle com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 19 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook