25 de febrer de 2021
25.02.2021
Diari de Girona

Interns de la presó de Figueres netegen de runa l'entorn de la bassa dels Terrissers

Dos grups treballen des de fa dues setmanes per deixar net l'espai d'abocaments incontrolats

25.02.2021 | 12:00
Els treballs que estan portant a terme als terrenys.

Interns del Centre Penitenciari del Puig de les Basses de Figueres treballen des de fa dues setmanes en la neteja de l'entorn de l'espai natural de les basses del Terrisser.

L'entorn que és propietat d'Adif i el Ministeri de Defensa pateix abocaments incontrolats. Després de la neteja, l'Ajuntament instal·larà una tanca per evitar l'accés i mantenir l'espai net.

Paral·lelament es treballa per tirar endavant el projecte per posar en valor l'espai natural de les basses dels Terrisser.

El camí que dóna accés a aquesta zona propera al centre penitenciari pateix periòdicament l'abocament de tota mena de deixalles, des de runes de professionals a abocaments de restes de marihuana. 

La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, ha explicat que la iniciativa estava prevista des de fa temps però la pandèmia ha alentit els treballs. 

L'Ajuntament va aprofitar una visita al centre penitenciari per parlar del reciclatge i facilitar material per tractar aques ta possibilitat de netejar l'entorn. 

Es va arribar a un acord per organitzar brigades mixtes. Des del centre, seguint tots els protocols que marca la situació actual, ha organitzat dos grups d'interns que netegen i l'Ajuntament facilita els vehicles i materials. 

"Ara mateix han netejat un 30 o 40% i nosaltres estem a punt per instal·lar la tanca, amb permís d'Adif, per limitar el pas de vehicles". No s'instal·larà fins que no estigui tot l'entorn ben net. 

L'accés per aquest camí és fàcil i alguns ciutadans accedeixen en vehicles per abocar tota mena de restes que fins i tot llancen al camí. 

El sector està a tocar de l'espai de les basses del Terrisser que es volen posar en valor. L'àrea natural és propietat de l'Ajuntament. Els terrenys del voltant pertanyen al Ministeri de Defensa i a Adif. 

La regidora ha explicat que ara s'està treballant en un estudi hidrogeològic. Marcos remarca que l'estudi permetrà conèixer a fons d'on provenen les aigües i com està el nivell freàtic. "Conèixer la realitat de l'entorn a l'hora de poder fer un projecte" i no malmetre les peculiaritats de l'entorn. 

Les basses del Terrisser són unes zones humides que es troben a l'emplaçament de la carretera GIP - 5106 cap al centre penitenciari Puig de les Basses. És un ecosistema inclòs dins el catàleg de les zones humides de Catalunya, i pertany a la conca hidrogràfica de la Muga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit