Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves per malmetre una casa que ocupaven a l'Escala i entrar a robar a la del costat. A més, se'ls relaciona amb un altre robatori en una casa de colònies a Torroella de Montgrí.

La detenció es va produir per part dels Mossos de la comissaria de l'Escala el dia 19 de febrer, amb la col·laboració de la Policia Local del municipi.

Els deginuts són tres joves de 18 i 20 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, amb domicilis desconeguts, com a presumptes autors d'un delicte de danys, un delicte de furt i un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

Els fets van passar el 19 de febrer quan pels volts de les tres de la tarda es va donar avís que estaven en una casa de segona residència al carrer Barcelona, que l'havien ocupat i havien causat nombrosos danys i furtat diversos objectes. El propietari ja havia presentat denúncia d'ocupació i es va trobar amb la casa destrossada.Quan van arribar al lloc van constatar els desperfectes a la porta d'entrada, a les reixes, bombins i als objectes mobiliaris. Segons les primeres estimacions, les reparacions podrien superar els 3.000 euros.També havien sostret diversos electrodomèstics, mobles, bicicletes, quadres, ventiladors i altres objectes.Havien saquejat la casa del costat i també se'ls relaciona amb un robatori al desembre a una casa de colònies a Torroella de Montgrí.

La investigació continua oberta per part d'efectius de la comissaria de la Bisbal d'Empordà que no descarten que puguin ser els presumptes autors d'altres fets delictius. Els detinguts, que no tenien antecedents, va passar el dia 20 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.