11 de març de 2021
11.03.2021
Diari de Girona

Campanya per frenar dos parcs eòlics, a pocs dies de la decisió del Govern

Salvem l'Albera de Molins engega accions per pressionar perquè se n'informi desfavorablement

11.03.2021 | 00:32
Campanya per frenar dos parcs eòlics, a pocs dies de la decisió del Govern

La plataforma Albera Lliure de Molins ha engegat una campanya per anar frenant els projectes de parcs eòlics pendents de la decisió de la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat.

Els primers són els Parcs Eòlics Cronos i Terrades. El 15 de març està previst que n'informi la Ponència Ambiental. Demanen que en declari la inviabilitat dels emplaçaments dels avantprojectes per incompatibilitat absoluta amb el patrimoni geològic, megalític, natural i cultural d'aquest espai i amb el seu futur econòmic basat en un turisme de qualitat.El Parc Eòlic Cronos se situaria entre Agullana i Capmany amb una trentena de molins. El de Terrades se situaria entre Capmany i Biure, amb nou molins.

Diumenge s'ha previst una trobada i recollida de signatures de nou del matí a dues del migdia, a la Jonquera, a l'entrada del mercat. També es llegirà un manifest a dos quarts d'una del migdia.

Els següents parcs seran els Parcs Eòlics Querols i Buscarós, amb data per informar-ne el 22 de març.

La campanya tindrà actes presencials públics a pobles i llocs emblemàtics de l'Albera i accions telemàtiques consistents en queixes i demandes als organismes de la Generalitat implicats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit