Els veïns del barri del Culubret de Figueres estan farts dels talls de llum constants que pateixen des de fa 11 anys. La situació és recurrent però en el que portem de mes s'han intensificat. Des del 3 fins al 12 de març han patit més d'una vintena d'interrupcions en el servei. Algunes d'entre tres i quatre hores però, fins i tot, s'han arribat a prolongar set hores. Els afectats, que prefereixen no identificar-se per temor a represàlies, asseguren que no poden viure en aquestes condicions i alguns han decidit comprar-se un generador per pal·liar-ne els efectes. Apunten directament Endesa com a «culpable» de la situació que viuen: «Nosaltres tenim un contracte firmat amb ells però no ens donen el servei».

També critiquen la posició de l'Ajuntament. «No s'hi vol implicar perquè aquí els té a tots controlats i als quatre veïns que paguem impostos, que ens fotin», afirmen.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, assegura que s'està treballant per trobar una solució per als veïns afectats i que és «una prioritat».

Per part de la companyia Endesa han informat que es manté la problemàtica endèmica de frau elèctric al barri que comporta greuges als veïns. La companyia té la certesa que la xarxa està correctament dimensionada i continuarà amb les actuacions de control periòdiques per intentar erradicar el frau.