La guerra de Síria entra en el seu desè any, una dècada d'atacs continuats, bombardejos i milers de morts.

La cadaquesenca Nora Vehí, mestra d'educació infantil i especialment sensibilitzada davant la vulnerabilitat de la infància, es va convertir fa cinc anys en fundadora i team manager d'un grup de suport a l'organització ACNUR per donar resposta a l'emergència a través de la plataforma Teaming, que funciona amb donacions d'un euro al mes: «Era un moment en què els bombardejos a Síria ocupaven tots els mitjans. Jo ja estava conscienciada envers la causa i la meva iniciativa sorgeix en veure que és un problema molt gros que necessita solucions duradores», explica.

És un grup que va començar de zero i ha anat creixent a poc a poc, fins a arribar als 492 participants i que fins ara ha recaptat 13.299 euros, «uns fons que arriben íntegrament a ACNUR».

Amb motiu d'aquest desè aniversari, el Comitè Català d'ACNUR vol seguir visibilitzant aquesta emergència i ha programat diferents activitats que s'allargaran durant tot el mes de març. Aquest dijous a les sis de la tarda hi haurà la taula rodona: 10 anys de conflicte. I ara què?, a través de Zoom.