Els Mossos d'Esquadra investiguen els robatoris que hi ha hagut aquesta última setmana a la comarca gironina de l'Alt Empordà amb un botí de set armes de foc llargues -quatre escopetes, dos rifles i una carabina.Segons fonts de la investigació, el primer dels casos es va denunciar el matí del dimarts dia 9, quan un veí de Llançà va denunciar a la comissaria de Figueres que, entre la tarda del 7 i la tarda del 8, algú havia entrat al seu garatge particular i li havia sostret cinc armes. El lladre es va emportar en aquell cas quatre escopetes, dues d'inutilitzades i inactives, i una carabina.

Cinc dies després, diumenge passat, mentre dos caçadors de Llançà menjaven en un restaurant de Port de la Selva, algú va trencar el vidre del seu vehicle i es va fer, entre d'altres coses, amb dos rifles marca Winchester model 306 i 370 -valorats en més de mil euros cadascun- amb les seves documentacions i munició.

Posteriorment, els lladres, que els investigadors consideren que saben col·locar aquestes armes al mercat negre, esborraran segurament el número de sèrie i serà molt difícil trobar-les, tot i que de vegades es localitzen al cap dels anys en llocs que no tenen a veure amb el punt on les van sostreure.

D'aquests robatoris se n'ha d'informar a la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de cada zona, que és la unitat que té les competències en aquest àmbit. Fa anys que es detecten aquest tipus de delictes, sobretot per persones que controlen els horaris i llocs d'esmorzar i dinar dels caçadors.

Fonts policials recorden que deixar l'arma al vehicle és un fet denunciable, tot i que és un costum d'afeccionats a la caça. Els Mossos també mantenen oberta una investigació per localitzar un subfusell que es van emportar uns lladres del domicili de dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a Sant Joan Despí.