Una baldufa catalana de xocolota amb sorpresa. És la nova mona de Pasqua que es pot comprar a Figueres. N'hi ha de xocolata blanca, negre i amb llet. Es podrà comprar a les pastisseries de Figueres per tres euros. També es podrà demanar com a postres a una vintena de bars i restaurants de la ciutat.

La iniciativa impulsada pel Museu del Joguet, Comerç Figueres, Pastissers de Figueres i la col·laboració de l'Ajuntament és un producte exclusiu i amb un producte identificatiu e la ciutat.

L’objectiu és la creació d’un producte exclusiu i propi de les pastisseries de la ciutat de Figueres que contribueixi a posicionar la ciutat com un referent gastronòmic i turístic de Catalunya.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquesta iniciativa és un exemple de treballar conjuntament, administració, Associació Comerç Figueres i Museu del Joguet. Sinèrgies que ajuden a promocionar la ciutat, el comerç i el turisme".

El director del Museu del Joguet, Josep Maria Joan, per la seva banda, ha valorat molt positivament la iniciativa per promocionar la ciutat de Figueres.

I el vicepresident de Comerç Figueres, Toni Moreno, ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta iniciativa té com a objectiu “treballar tots a una per fer que Figueres sigui una ciutat viva, amb dinamització comercial i amb un teixit econòmic potent, potenciant i donant a conèixer els productes de proximitat”.

La iniciativa anirà lligada també a un concurs d'aparadors que com a temàtica principal tindrà la mona de la baldufa.