L'Ajuntament de l'Escala posarà en marxa per Setmana Santa una nova oferta d'oci per conèixer la manera de viure dels escalencs i atractius de la població. Des de l'Àrea de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç Local han creat un paquet d'«experiències» sobre cultura, natura i gastronomia que permeten descobrir el municipi.

L'objectiu és respondre a la demanda i permetre al visitant connectar amb els recursos naturals, patrimonials i gastronòmics del municipi aportant valor afegit i emocional a la seva visita. Es posa en funcionament amb quatre experiències.

En primer lloc, la de «Contrast de paisatges» per mar i terra amb propostes que van des de veure la sortida del sol des de punta Montgó, l'arribada de les barques de pesca al port, recórrer la història del petit Príncep a través dels elements del passeig de Riells o les barraques de pescadors.

El paquet l'«Essència escalenca» està molt centrat en el producte gastronòmic estrella del municipi, les anxoves. Visitar el Museu de l'Anxova i de la Sal o l'Alfolí de la Sal, conèixer alguna de les fàbriques històriques que elaboren aquest producte, tastar les anxoves de l'Escala en algun dels bars i restaurants o, segons l'època de l'any, gaudir de la Festa de la Sal o la Festa de l'Anxova.

«Amb gust de mar», el tercer paquet, ofereix nombroses activitats nàutiques com navegar a vela, fer una passejada amb pàdel surf o fer algun dels itineraris submarins.

Finalment hi ha «L'Escala, mar d'Empúries». Un recorregut per les ciutats grega i romana al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, conèixer el nucli medieval de Sant Martí d'Empúries o visitar els museus locals permet viatjar en el temps a través del valuós patrimoni.

L'objectiu és facilitar i posar a disposició del públic, d'una manera diferenciadora i autèntica, aquells recursos, activitats i tradicions que els apropi a la manera de viure i fer dels escalencs i escalenques .«Aquest és un producte turístic a l'alça que ens ha de permetre anar creixent en nombre d'experiències, posant en valor les activitats tradicionals i estratègiques del municipi, apropant al públic final i de proximitat una manera de visitar, de descobrir i promocionar tota l'activitat tant cultural, esportiva, d'actiu natura i gastronòmica que es porta a terme al llarg de l'any», remarca la regidora de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Marta Rodeja.