Figueres ha renaturalitzat una bassa del Parc de les Aigües, un espai urbà per tal de potenciar la biodiversitat faunística aquàtica. La naturalització garanteix el control dels mosquits i les seves larves, que no podran proliferar, el servei de control de plagues, que així ho garanteix.

L'acció l'ha portat a terme l'entitat Galanthus, dedicada a l'estudi i a la divulgació del medi ambient. Les feines han consistit en la incorporació de planta aquàtica i en l'adopció d'accions que facilitin la colonització per part de la fauna que hi pot viure o pot utilitzar-la per a la reproducció.

Un dels grups faunístics que es veuen afavorits és el dels amfibis, però també libèl·lules i altres invertebrats que es veuen beneficiats, ha informat l'Ajuntament.

Les basses naturalitzades han d'estar lliures de peixos i tortugues exòtiques, que dificulten l'establiment de l'equilibri del sistema.S'han plantat 5 grups de 3 testos amb Thalia dealbata en el centre i Pontederia corbata i lanceolata a les cantonades.