24 de març de 2021
24.03.2021
Diari de Girona

Figueres renaturalitza la bassa d'un parc

L'objectiu és potenciar la biodiversitat faunística aquàtica i garantir el control dels mosquits

23.03.2021 | 22:50
La bassa on s'ha actuat.

Figueres ha renaturalitzat una bassa del Parc de les Aigües, un espai urbà per tal de potenciar la biodiversitat faunística aquàtica. La naturalització garanteix el control dels mosquits i les seves larves, que no podran proliferar, el servei de control de plagues, que així ho garanteix.

L'acció l'ha portat a terme l'entitat Galanthus, dedicada a l'estudi i a la divulgació del medi ambient. Les feines han consistit en la incorporació de planta aquàtica i en l'adopció d'accions que facilitin la colonització per part de la fauna que hi pot viure o pot utilitzar-la per a la reproducció.

Un dels grups faunístics que es veuen afavorits és el dels amfibis, però també libèl·lules i altres invertebrats que es veuen beneficiats, ha informat l'Ajuntament.

Les basses naturalitzades han d'estar lliures de peixos i tortugues exòtiques, que dificulten l'establiment de l'equilibri del sistema.S'han plantat 5 grups de 3 testos amb Thalia dealbata en el centre i Pontederia corbata i lanceolata a les cantonades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook