26 de març de 2021
26.03.2021
Diari de Girona

Restes de marihuana abocades a Vilatenim

Els veïns demanen més neteja i vigilància per evitar l'incivisme · Apareixen nombrosos sacs de plàstic negre als camins del nucli

25.03.2021 | 23:04
Les restes en un camí del nucli de Vilatenim, a Figueres

La presència reiterada de tota mena de brossa i deixalles en els camins i camps agrícoles de l'antic nucli de Vilatenim, annexionat a Figueres el 1975, ha generat el malestar dels veïns, especialment després de l'aparició de nombrosos sacs de plàstic negre amb restes de plantacions de marihuana.

Els veïns demanen «més vigilància i més neteja» per part de l'Ajuntament figuerenc i deploren «que una zona agrícola històrica estigui tan deixada per culpa d'uns quants que no respecten res». Els veïns estan units en un grup propi a les xarxes socials i comenten constantment les incidències que troben en els carrers i camins de l'antic poble.

«D'escombraries, brossa i restes d'embolcalls de menjar ràpid, en trobem constantment i creiem que fa falta alguna acció que ho aturi», opinen. També esperen que «l'Ajuntament actuï davant les evidències d'aquesta situació d'incivisme, ja que resoldre-la ens beneficiaria a tots».

Per frenar els actes d'incivisme, l'Ajuntament va actualitzar recentment l'Ordenança que regula aquest tipus de situacions, amb els abocaments incontrolats a la via pública entre els fets més habituals a la capital empordanesa.

Altres espais

Un altre punt de la ciutat amb problemes d'abocaments similars ha estat l'entorn de la bassa dels Terrissers on l'Ajuntament instal·la una tanca per evitar el pas pels camins des d'on aboquen aquest tipus de restes. Recentment presos del Centre del Puig de les Basses van portar a terme una neteja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook