La Policia Nacional ha detingut 31 persones que volien entrar a França amb proves Policia NacionalPCR

La Policia Nacional i la francesa han interceptat un autocar que anava a Romania i van descobrir que 31 de les persones havien presentat certificats sanitaris que en teoria procedien de laboratoris espanyols i s'havien manipulat.

Els arrestats estan acusats de ser presumptes autors d'un delicte de falsificació de documents. La investigació es manté oberta.

La Policia Nacional investigava des de fa dies la possible falsificació de proves PCR per part d'alguns ciutadans comunitaris, amb l'objectiu de viatjar als seus respectius països.

Per això, la UCRIF de Girona, unitat especialitzada en la lluita contra les xarxes d'immigració il·legal i falsedats documentals va iniciar una investigació el mes de març. Després de rebre l'alerta dels cossos policials francesos que ciutadans que viatjaven cap a la resta d'Europa estarien presentant informes falsificats de resultat negatiu de les proves de PCR, una mesura exigida per les autoritats franceses per accedir al seu país.

Després de l'intercanvi previ de diverses informacions entre les dues policies per aquests mateixos fets,el matí del divendres passat 26 de març, la Policia de l'Aire i Fronteres (PAF) de França va informar el CNP que havien un autobús amb destinació a Romania i que els viatgers presentaven un certificat de PCR presumptament fals o falsificat i que estarien fets per diversos laboratoris espanyols.

PCR manipulats

Davant d'aquests fets, la Policia Nacional va realitzar diverses gestions amb els suposats laboratoris que haurien realitzat les proves presentades. Els agents finalment van poder confirmar que o bé el codi no corresponia al seu emissor o bé que estava associat a una altra persona, de manera que haurien estat manipulats.

Un cop van rebre la informació, les autoritats franceses van executar un rebuig en frontera i els viatgers van passar a disposició de la Policia Nacional.

El CNP després de rebre la certificació per part dels laboratoris oficials de la falsedat dels documents, va procedir a la detenció dels posseïdors d'aquests, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de documents.

Després de ser escoltats en declaració en dependències policials, van ser posats en llibertat, a l'espera que les autoritats judicials competents, disposin diligències ampliatòries. En tota, van arrestar 31 persones portadores de certificats de PCR falsos.

La investigació continua oberta, per tal de la total comprovació dels fets presumptament delictius indicats, així com de possible implicació de més persones físiques i / o jurídiques en l'obtenció dels documents falsejats.