Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Martorell un segon sospitós pel crim de l'home trobat mort al maleter del seu cotxe aparcat al carrer Bernat Metge de Roses dilluns a la nit. Segons fonts properes a la investigació, el segon arrestat també convivia amb la víctima a la casa de la zona del Mas Boscà de la mateixa localitat. En el moment de la detenció, estava amagat a casa d'un familiar, es va resistir i va intentar fugir de la policia. Els Mossos de Girona ja van detenir dimarts a la matinada un altre home que vivia amb ells. El cas està sota secret de sumari. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona buscava el detingut, que havia abandonat Roses. Segons fonts properes a la investigació, l'arrestat té antecedents i ja havia estat condemnat per matar un jove a Empuriabrava l'any 2003. Després del judici, que es va fer amb jurat popular l'any 2005, l'Audiència de Girona li va imposar 17 anys de presó per assassinat.

La sentència recollia que la matinada del 17 d'agost de l'any 2003, l'ara detingut estava en companyia de la víctima, el jove francès, al passeig marítim d'Empuriabrava. Els dos nois estaven dins el cotxe de la víctima, un BMW negre descapotable, que l'arrestat estava interessat a comprar.

Allà, el processat va clavar «de manera sorpresiva» diverses ganivetades al tòrax i a l'abdomen del jove francès amb la intenció de matar-lo. La sentència també indicava que la víctima tenia disminuïda la capacitat de reacció perquè havia begut alcohol i prenia ansiolítics.

L'Audiència va concloure que, tot i que els dos joves haguessin discutit pel preu del cotxe abans de l'atac, aquest es va produir de manera «imprevisible» i la víctima no va tenir cap mena d'oportunitat de defensa.