El segon detingut per la mort d'un home que van trobar al maleter del seu cotxe a Roses dilluns passat a la nit ha ingressat a presó provisional i sense fiança, seguint les ordres del jutjat d'instrucció 5 de Figueres. L'investiguen com a suposat autor d'un delicte d'assassinat i també per delictes de resistència greu a agent de l'autoritat i lesions. Aquests dos delictes s'haurien produït durant la seva detenció, divendres passat a Martorell, quan va intentar fugir i es va resistir a l'arrest. El detingut té antecedents i l'Audiència de Girona ja l'havia condemnat per assassinar un jove a Empuriabrava el 2003. Divendres passat, el jutjat també va enviar a presó el primer detingut pel cas.

El crim es va descobrir dilluns de la setmana passada, quan el germà de la víctima va descobrir el cos a l'interior del maleter. L'home hauria mort per culpa d'un seguit de cops al cap amb una arma blanca que li van fracturar el crani.

El primer dels detinguts va ingressar a presó el divendres de la setmana passada i aquest dilluns ho ha fet el segon. En aquest cas, l'home va ser detingut el divendres a Martorell (Baix Llobregat), on s'amagava a casa d'un familiar. Fonts properes a la investigació apunten que aquest home convivia amb la víctima i l'altre detingut a la casa de la zona de Mas Boscà de Roses, on els investigadors situen l'escena del crim.

A més, l'Audiència de Girona ja l'havia condemnat a 17 anys de presó per matar un jove a Empuriabrava el 2003. El judici amb jurat popular es va fer el 2005. En la sentència es recollia que la matinada del 17 d'agost del 2003 el detingut anava acompanyat de la víctima, un jove francès, al passeig marítim d'Empuriabrava. Els dos nois estaven dins el cotxe de la víctima, un BMW negre descapotable, que l'arrestat estava interessat a comprar.

Allà, el processat va clavar "de manera sorpresiva" diverses ganivetades al tòrax i a l'abdomen del jove francès amb la intenció de matar-lo. La sentència també indicava que la víctima tenia disminuïda la capacitat de reacció perquè havia begut alcohol i prenia ansiolítics. L'Audiència va concloure que, tot i que els dos joves haguessin discutit pel preu del cotxe abans de l'atac, aquest es va produir de manera "imprevisible" i la víctima no va tenir cap mena d'oportunitat de defensa.

Després d'aquesta primera seqüència de ganivetades, i quan la víctima es trobava agonitzant, amb el cinturó de seguretat posat i plegat sobre ell mateix, l'agressor va sortir del cotxe i li va enfonsar nou vegades més el ganivet al coll. En aquest punt, la sentència va determinar que va actuar amb traïdoria perquè es va aprofitar que la víctima es trobava desvalguda a conseqüència de les ferides que havia rebut al cos.