L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha exposat al govern de la Generalitat "l'alarmant situació" del municipi arran del tancament de la frontera amb França i els forts efectes econòmics de l'emergència sanitària derivada de la Covid-19.

Martínez va aprofitar la visita dimecres de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per mostrar-li els greus efectes econòmics i socials de l'emergència sanitària i del tancament de la frontera.

Van passejar pel municipi on van poder veure de primera mà el tancament de molts negocis locals com perfumeries o bars.

També es van apropar a la zona de la duana i El Portús on van conversar amb el president de l'Associació de Comerciants de la zona, Bruno Comas.

L'alcaldessa ha explicat que "hem volgut traslladar al Govern de la Generalitat de Catalunya la nostra gran preocupació per una situació que s'està tornant insostenible" perquè "els comerços viuen en més d'un 90% del client francès».

Meritxell Budó va visitar la Jonquera acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila, i del director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, Raül Morales.

El motiu de la visita va ser la supervisió per part de les autoritats catalanes de les obres que s'estan portant a terme a l'Alt Empordà dins el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).