La descoberta el desembre passat d'un camió amb 146 quios de marihuana processada a la Jonquera va permetre constatar les sospites de l'activitat criminal de l'organització des de Sant Andreu de la Barca i iniciar una investigació als Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que ha permès desarticular una organització criminal amb ramificacions a Blanes que distribuïa la droga des de Catalunya a diferents punts d'Europa. Hi ha quinze persones detingudes i s'ha requisat mitja tona de droga i més de 100.000 euros.

L'operatiu va començar fa un any quan es van tenir sospites que una organització distribuïa a tot Europa i operava des del taller. També servia de magatzem de la droga ja processada. Es carregaven els camions i sortien des d'allà cap a països d'Europa, sobretot França, Alemanya i Polònia, on s'acabava venent la droga.

El primer dels camions preparat per creuar la frontera es va localitzar a la Jonquera i el març següent es van poder intervenir 112 quilos més de droga en dues remeses de 76 i 36 quilos. Eren dos camions que també pretenien entrar a França des de Manlleu i Sant Cugat del Vallès. Es van fer les primeres detencions i el jutge va enviar a presó tres dels quatre detinguts. L'organització tenia tres subgrups. Dos contactaven amb proveïdors en diferents zones de Sant Cosme, la Mina, Gavà, Viladecans i Tarragona. L'enviaven cap a Europa i un tercer grup es dedicava al cultiu, intermediadors i gestió de les activitats del taller. El 15 de maig va tenir lloc un operatiu policial en el qual es van realitzar onze registres en diferents localitzacions, una d'elles Blanes.

Els escorcolls van concloure amb la detencio d'onze persones per tràfic de droga i pertinença a organització criminal. Es van intervenir 200 quilos de marihuana processada, 1.000 plantes, 85 d'haixix, 106.000 euros, vuit cotxes, tres camions, armes i utensilis diversos.