L'equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) vol desencallar el projecte de reforma de la Sala Edison. L'equipament és propietat de l'empresari Antoni Escudero, que des de fa anys planteja reformar-lo per instal·lar-hi galeries comercials, establiments de restauració, un aparcament i, fins i tot, un hotel.

Membres de l'equip de govern, entre ells l'alcaldessa, Agnès Lladó, van fer ahir una visita «tècnica» a l'espai. El seu objectiu era conèixer en quin estat es troba i també determinar quines opcions hi ha per poder desencallar la intervenció. La visita se suma a, almenys, dues reunions que el govern municipal ha mantingut amb Escudero en els darrers mesos.

La Sala Edison es va inaugurar l'any 1905 com el primer cinema de la ciutat i va mantenir-se en funcionament fins a mitjans dels anys 80. Escudero el va adquirir l'any 2004 i, des d'aleshores, hi planteja una reforma que hauria d'ajudar a dinamitzar el centre històric de la ciutat i, en especialment, el carrer Sant Pau, on està ubicat.