El Parc Natural de Cap de Creus ha enllestit un Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental que preveu divuit accions en els tres anys vinents.

L'objectiu del pla és ampliar la conscienciació de les persones en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat i augmentar la participació individual i col·lectiva en la seva conservació.

En relació a l'educació, el projecte preveu portar a terme nous recursos pedagògics i programes de formació per a oficines d'informació i el sector turístic.

D'altra banda, en voluntariat, s'obrirà una campanya de promoció i es consolidarà la Taula del Voluntariat i se'n crearà una de nova amb agents promotors d'activitats d'educació ambiental.

A més, es volen crear sinergies entre el Parc i altres administracions o museus local per a l'ús de l'equipament. S'espera realitzar jornades d'intercanvi entre agents locals. Es milloraran els equipaments existents i es revisarà la cartellera i el material divulgatiu dels punts d'informació i itineraris del Parc.