L'Ajuntament de Palau-saverdera, el Consell Comarcal i l'Agència Comarcal de l'Energia i el Clima ofereixen un servei gratuït d'assessorament a comerços, restaurants i empreses del poble amb l'objectiu de reduir el seu consum energètic i els costos associats. Tres establiments de Palau-saverdera tindran l'oportunitat de rebre l'assessorament de forma gratuïta.

Un tècnic realitzarà una visita d'una hora aproximadament a l'establiment per tal de valorar els punts de millora energètica. Concretament, els principals camps on s'ofereix l'assessorament són els següents: en les millores en la contractació d'energia; els sistemes d'il?luminació eficient; tancaments i aïllament tèrmic d'edificis; instal?lacions tèrmiques de calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària; eficiència energètica en electrodomèstics; o en energia solar tèrmica, de biomassa, entre d'altres.

Després de la visita, els resultats es recullen en un informe que es presentaal propietari de l'establiment amb diverses propostes de millora energètica.

L'acció s'emmarca dins del projecte comarcal Punt d'Informació eenergètica liderat per l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima.