El Parc Natural del Cap de Creus ha enllestit un Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental que preveu divuit accions en els tres anys vinents, del 2021 al 2023. L'objectiu del pla és ampliar la conscienciació de les persones, dels escolars en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat i augmentar la participació individual i col·lectiva en la seva conservació a través de les accions, per exemple, de voluntariat.

Nous recursos pedagògics

En relació amb l'àmbit educatiu, el projecte preveu portar a terme nous recursos pedagògics i programes de formació per a oficines d'informació i el sector turístic.

D'altra banda, en voluntariat, s'obrirà una campanya de promoció i es consolidarà la Taula del Voluntariat i se'n crearà una de nova amb agents promotors d'activitats d'educació ambiental.

A més, es volen crear sinergies entre el parc natural i altres administracions o museus local per a l'ús de l'equipament.

S'espera realitzar jornades d'intercanvi entre agents locals. Es milloraran els equipaments existents i es revisarà la cartellera i el material divulgatiu dels punts d'informació i itineraris del parc natural.

Eines pedagògiques

Des del web de la Generalitat en l'apartat del parc natural del Cap de Creus s'hi pot trobar l'oferta pedagògica, la guia de descoberta i fins i tot contes infantils.

Que els més petits aprenguin la importància i els valors de l'espai natural és un dels objectius perquè el coneguin, perquè el valorin i perquè el gaudeixin des del respecte a l'espai natural i als seus valors.