Els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el 26 d'abril tres homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar quan els mossos van tenir coneixement de l'existència d'un possible cultiu de marihuana en una nau del polígon industrial a Santa Llogaia d'Àlguema. Els agents van observar aparells de climatització en funcionament constant i van detectar una forta olor a marihuana. Paral·lelament, l'empresa subministradora d'electricitat va informar d'un consum elèctric molt elevat a la nau investigada.

Els mossos van realitzar una entrada i perquisició de la nau durant el matí del passat 26 d'abril, on es van comissar 2.514 testos, 21 quilograms de cabdells de marihuana, 240 euros en efectiu, 5 mòbils i diverses claus.

La nau disposava d'una complexa infraestructura pel cultiu intensiu de marihuana amb capacitat per cultivar més de 2.500 plantes. Concretament, van intervenir focus, transformadors elèctrics, caixes de ventilació, deshumidificadors, splits i una gran quantitat de fertilitzants.

De l'operatiu, van resultar detingudes tres persones que s'encarregaven del manteniment de les plantes. Els detinguts, sense antecedents, han passat aquest matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui n'ha decretat el seu ingrés a presó.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior els 21 kg de cabdells de marihuana estarien valorats en uns 40.000 euros.