La Guàrdia Civil ha localitzat 179 quilos de marihuana ocults en un camió a la Jonquera. Els agents han detingut el xofer per tràfic de drogues durant un control a l'AP-7. La droga confiscada es trobava oculta entre la càrrega que transportava.

Els fets es remunten a dimarts quan agents de la Guàrdia Civil, van procedir a parar a l'AP-7 un camió amb matrícula espanyola, que circulava direcció França. Un cop identificat el conductor, van inspeccionar la càrrega que transportava al semiremolc. Van veure diferents caixes que van fer-los sospitar.

Per aquest motiu, els guàrdies civils van decidir fer una inspecció més minuciosa i van comprovar que les caixes contenien unes bosses al buit que contenien presumptament una substància estupefaent. Un cop sotmesa al «narcotest» va donar positiu en marihuana.

Davant de les evidències, els agents van detenir el conductor del camió. Es tracta d'un home de 51 anys, veí d'Alacant i nacionalitat espanyola, a qui s'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Posteriorment, els efectius de la Guàrdia Civil va posar les diligències, el detingut i la droga a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.

Aquest tipus d'intervencions és una tasca que fan els cossos destinats a la zona fronterera i sovint intercepten grans quantitats de substàncies estupefaents. En aquest cas eren cabdells de marihuana però també s'han comissat grans quantitats d'haixix. Alguns dels comissos fins i tot han permès desarticular bandes.