El jutjat de guàrdia de Figueres ha deixat en llibertat el conductor begut que va matar un matrimoni a Roses i li ha retirat el permís de conduir. L'acusat, assistit per l'advocada Natàlia Frigola, s'ha acollit al dret a no declarar. Ara haurà de comparèixer setmanalment al jutjat i no pot sortir de l'Estat (perquè també se li ha retirat el passaport). La causa està oberta per dos delictes d'homicidi imprudent i un tercer de conducció sota els efectes de l'alcohol. L'accident mortal va tenir lloc aquest dissabte. L'infractor, un veí de Figueres de 40 anys, va atropellar el matrimoni quan creuava un pas de vianants a la ronda de circumval·lació. La Policia Local el va arrestar després de donar positiu en la prova d'alcoholèmia.

L'atropellament mortal va tenir lloc aquest dissabte cap a les tres de la tarda a la Ronda Ferran Cufí de Roses (més coneguda com la ronda de circumval·lació). Les víctimes, un matrimoni francès, estaven creuant un pas de vianants quan el conductor els va envestir. La dona va morir a l'acte i l'home va perdre la vida aquella mateixa tarda, després que els serveis d'emergències no poguessin fer-hi res arran de la gravetat de les ferides que va patir.

La Policia Local va fer la prova d'alcoholèmia i el drogotest al conductor, un veí de Figueres de 40 anys. L'infractor va donar positiu en el test d'alcoholèmia.

La policia va arrestar el conductor i aquest matí el detingut ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres. Assistit per la lletrada Natàlia Frigola, el conductor s'ha acollit al seu dret a no declarar davant la magistrada.

El jutjat l'ha deixat en llibertat provisional, però li ha imposat diferents mesures cautelars. D'entrada, la magistrada li ha retirat el carnet i li ha prohibit conduir qualsevol vehicle. A més, l'acusat ha de comparèixer setmanalment davant del jutjat. També se li ha retirat el passaport i se li prohibeix sortir del territori estatal

La causa està oberta per dos delictes d'homicidi imprudent i un de conducció sota els efectes de l'alcohol.

Per la dreta i sense frenar

Segons recull l'atestat de la Policia Local, l'atropellament va tenir lloc a les 14.55 d'aquest dissabte. L'acusat circulava per la ronda de circumval·lació per darrere d'un altre vehicle. El primer cotxe es va aturar quan s'apropava al pas de vianants, perquè el matrimoni francès estava creuant.

L'acusat, però, en comptes de frenar, va canviar de carril per avançar el cotxe per la dreta. Va ser aleshores quan va envestir el matrimoni. L'impacte va fer que les víctimes sortissin projectades a una distància de fins a 24 metres i mig.

L'atestat de la Policia Local també recull que l'infractor es va aturar uns 50 metres més enllà del punt de la col·lisió "sense que s'observi cap rastre de frenada ni de derrapada a la calçada". L'advocada de l'acusat, Natàlia Frigola, explica que des del primer moment el seu client es va mostrat "penedit" i assegura que no va veure les víctimes.

L'atestat policial conclou que, com que el conductor anava begut i corria massa, l'accident es va produir perquè l'infractor "no va reaccionar per evitar l'atropellament i no va respectar la prioritat de pas als vianants".