Els efectius d'emergències han trobat aquesta matinada un home de 69 anys desaparegut durant la nit a Ordis gràcies als lladrucs dels seus gossos.

Havia sortit a passejar amb els cans per una àrea boscosa i el dispositiu de recerca l'ha localitzat al cap d'un parell d'hores.

El dispositiu que estava format per Bombers i Mossos d'Esquadra es va activar després de l'avís, cap a les deu de la nit de dijous, que havia desaparegut aquest home i no havia tornat a casa seva. El què se sabia és que anava amb algun dels seus gossos.

Els efectius d'emergències van muntar el dispositiu de recerca format per 15 dotacions dels Bombers, entre les quals membres del Grae -especialistes en rescats- i el Grup Caní de Recerca així com diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Es tenia la sospita que l'home havia anat a una zona boscosa propera al polígon d'Ordis i per això, el què es va fer primer va ser revisar els carrers de la zona industrial i es va localitzar el seu vehicle.

Alerta canina

Quan s'estava fent la recerca, una parella del Grup de Recerca Canina dels Bombers va sentir bordar uns gossos i en apropar-se hi van trobar el desaparegut.

Havien passat un parell d'hores, cap a un quart d'una de la nit, des que havia començat el dispositiu. L'home estava en bon estat i segons els Bombers, se'l va evacuar amb ambulància del SEM a l'hospital de Figueres per fer-li una revisió.

El gos de la víctima que va bordar i va alertar els Bombers, es diu Hilari i va alertar de la presència del seu home, que s'apunta que s'havia trobat malament en sortir a passejar per la zona i per això, estava desaparegut.