Els Mossos d’Esquadra busquen un home que va atacar un nen de 10 anys quan anava cap a escola a l’Escala i el va intentar agredir sexualment al mig del carrer. Els fets van tenir lloc aquest dimarts cap a les tres de la tarda, just abans de l’hora d’entrar a col·legi.

La criatura anava en bicicleta pel carrer Llívia quan l’agressor se li va abraonar, el va fer caure a terra i se li va posar al damunt. L’home li va abaixar els pantalons amb intenció d’agredir-lo sexualment, però un veí que ho va veure va socórrer el menor i va aconseguir que l’agressor fugís del lloc. De fet, el veí va fer marxar l’individu i podria ser la clau per identificar l’agressor.

El nen, a conseqüència dels fets, va patir ferides a la cara i va necessitar ser atès a l’hospital de Figueres, on va anar acompanyat d’un familiar.

Segons van informar ahir fonts del centre sanitari, el nen va arribar a urgències cap a les quatre de la tarda.

Protocol d’agressions sexuals

Després de curar-li les ferides -sobretot, contusions- des del centre es va activar el protocol per agressions sexuals i un forense va examinar el menor. Cap a dos quarts de set de la tarda, el nen va rebre l’alta.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar l’agressor. Entre d’altres, prendran declaració al testimoni que va ajudar la criatura a sortir del que podria haver acabat amb una violació. L’home a qui busquen serà acusat de ser el presumpte autor d’una temptativa d’agressió sexual a menor.

La policia, a banda de testimonis, també està buscant si la persona que es va acostar al nen seria algun conegut i que, per tant, coneixia la seva rutina.

Consternació a l’Escala

El punt on es va produir l’agressió, el carrer Llívia, és proper al centre escolar on anava aquesta criatura i aquest fet ha causat molta consternació i alarma a la població.

Es dona el cas que el menor, a més, té un problema cognitiu, cosa que pot dificultar la investigació a l’hora de fer la identificació del seu agressor.

En tancar aquesta edició, no s’havia localitzat l’agressor.