La pressió policial a la zona Oest de la ciutat de Figueres que s’ha incrementat aquesta setmana amb tres dispositius en dos dies ha acabat amb alguns incidents. L’ambient a la zona ha pujat de to fins al punt que aquest divendres de matinada quatre o cinc persones d'un grup d’unes 40 que s'estaven al carrer van apedregar els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els Bombers.

Els tres cossos d’emergències s’hi van desplaçar per un contenidor en flames i a les tres de la matinada, alguns integrants d'aquest grup nombrós de veïns que estava concentrat a la plaça Doctor Felming del barri del Bon Pastor va començar a llançar pedres contra la policia. Hi havia dues patrulles dels Mossos i de la Guàrdia Urbana que a més de rebre els impactes de pedres també van rebre el que podrien ser balins o boles de ferro. Un vehicle de cada cos va rebre els impactes i van marxar del lloc dels fets. No és la primera vegada que els cossos policials són apedregats quan entren aquests barris de Figueres.

Dispositiu i pressió

Aquest incident està sota investigació dels Mossos d’Esquadra de Figueres i se suma al que havia succeït hores abans en un altre punt de la zona Oest de la ciutat. I és que durant la tarda de dijous, la Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d’Esquadra van realitzar dos operatius a la zona Oest i al barri de la Marca de l’Ham de la ciutat en el marc de l’anomenat dispositiu Alba per tal de controlar diversos aspectes com ara el tràfic d’estupefaents -principalment marihuana- i d’altres tipus d’irregularitats, com poden ser temes de trànsit.

En un d’aquests dispositius, concretament a la zona del carrer Doctor Ferran, a prop del parc del Bosc pels volts de les vuit del vespre un home va fugir de la policia en ser identificat. Veïns de la zona van penjar a Instagram els fets i com va succeïr l’actuació policial i la gran presència d’efectius a la zona, que eren tan nombrosos perquè s’hi duia a terme un dels dispositius.

Després d’una persecució a peu, l’individu que va marxar corrents va poder ser interceptat però va oposar forta resistència i nombrosos agents de la Guàrdia Urbana el van haver de reduir.

L’home, de complexió forta, va oposar molta resistència a la seva detenció. El motiu d’aquesta fugida va ser que pesava contra ell una ordre pendent d’un jutjat.

Un fet que si no hagués fugit no hauria acabat en res més que haver d’anar a la comissaria i posteriorment davant del magistrat corresponent. Però com que es va resistir i va desobeir els agents, el van arrestar per un delicte de desobediència als agents de l’autoritat. Tot això va passar entre crits i aplaudiments de persones del barri presents a la zona, que està a tocar de barri del Bon Pastor.

Tres detinguts

Durant la tarda es van realitzar els dos dispositius policials, que van acabar amb tres detencions. Una és la que va tenir lloc al carrer Doctor Ferran però també se’n van fer dues més per part de la Guàrdia Urbana i de Mossos per tenir també ordres de recerca i detenció, bàsicament requeriments judicials.

Aquests últims esdeveniments han comportat més pressió a la zona i ahir de fet es va realitzar un altre control contra el frau elèctric, que també forma part del Dispositiu Alba. Es va realitzar al barri del Culubret però és que tant el Bon Pastor com aquest últim barri són àrees que estan sota el focus policial de fa temps i sovint s’hi realitzen actuacions per tal de frenar el cultiu de marihuana, el tràfic de drogues, el frau elèctric, entre d’altres.

Reforç policial a la zona Oest

L’apedregament dels policies i els últims esdeveniments han comportat que des de la passada nit i durant tot el cap de setmana es reforci la presència policial de la zona. Els Mossos d’Esquadra tenen previst intensificar la pressió a la zona amb patrulles de seguretat ciutadana així com també, presència de membres dels ARRO -antiavalots- a la zona. Els dispositius es fan conjuntament amb la Guàrdia Urbana i se’n preveuen anar fent les pròximes setmanes tal com es ve fent de fa molt temps.