Un terratrèmol de 2,5 graus en l’escala de Richter, amb epicentre a Peralada, es va deixar sentir la matinada de dissabte a diumenge en diverses localitats de l’Alt Empordà situades a la zona de la costa, com ara Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués i Roses. Alguns veïns de Llançà asseguren que ja havien percebut divendres un moviment sísmic similar.

El petit sisme, segons les dades recollides per l’Institut Cartogràfic i Geològic  de Catalunya (ICGC), es va produir cap a tres quarts de sis de la matinada, amb l’epicentre localitzat entre les poblacions de Garriguella i Peralada. El terratrèmol va ser «suau», dins dels paràmetres de l’escala de Richter, que arriba a un màxim de deu punts. Segons les dades disponibles, a més, va ser bastant superficial i poc profund. Malgrat això, es va arribar a percebre el tremolor en poblacions de la costa com Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués i Roses.

Concretament a Llançà, tres persones van utilitzar el telèfon d’atenció ciutadana 112 per alertar del moviment. En paral·lel, la Policia Local de Llançà va rebre fins a cinc trucades de veïns «espantats», després del tremolor que va desvetllar part de la població d’aquests pobles de costa empordanesa. «Hem sentit una forta explosió i han tremolat el terra i els edificis», va relatar un veí. Una veïna va afegir que «semblava que caiguessin els mobles a terra».

Després de rebre l’alerta, i desconeixent què havia passat, es va activar immediatament una patrulla de la Policia Local que va voltar pel municipi per comprovar que no s’haguessin registrat danys en cases o edificis. De fet, podria haver estat una rèplica perquè un parell de dies abans, durant la matinada de divendres, veïns i veïnes de Llança ja van percebre un petit moviment a la població. Un sisme que va ser menor al d’ahir.

L’últim terratrèmol important a Catalunya es va produir el 3 d’abril a l’Alt Urgell, amb una magnitud de 3,3 graus i epicentre al municipi de Cavà.