Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses han detingut l’home que va intentar agredir sexualment un nen de 10 anys a l’Escala. Es tracta d’un un veí del mateix municipi, de 54 anys i nacionalitat espanyola. Es tracta d’un home amb nombrosos antecedents policials. El jutge de Figueres n’ha decretat l’ingrés a presó.

Es dona el cas aquest aquest individu recentment havia sortit de la presó i que compta amb diversos antecedents policials per delictes sexuals: agressions i abusos sexuals.

Se l’acusa de ser el presumpte autor d’un delicte de lesions i un delicte contra la llibertat sexual, en grau de temptativa.

Els fets van passar el dia 25 de maig, cap a les tres de la tarda, just abans de l’hora d’entrar a col·legi.

La criatura, com va avançar l’ACN, anava en bicicleta pel carrer Llívia quan l’agressor se li va abraonar, el va fer caure a terra i se li va posar al damunt. L’home li va abaixar els pantalons amb intenció d’agredir-lo sexualment, però un veí que ho va veure va socórrer el menor i va aconseguir que l’agressor fugís del lloc.

El nen, a conseqüència dels fets, va patir ferides a la cara i va necessitar ser atès a l’hospital de Figueres, on va anar acompanyat d’un familiar. Un testimoni va veure l’atac i va sortir corrents de casa seva per auxiliar el menor i avisar la policia. L’agressor, en ser sorprès, va fugir ràpidament del lloc. Arran d’aquest fet es va obrir una investigació que va concloure el passat dijous amb la detenció del presumpte autor. El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 29 de maig a disposició del Jutjat d’instrucció en funció de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.