Els Mossos d’Esquadra van detenir el 8 de juny a Roses un home per sostreure 1.140 euros d’una targeta sense que la víctima en fos conscient. Els fets van tenir lloc el 30 de maig quan els agents van rebre un avís d’un home de 77 anys a qui dos homes se li havien apropat quan estava al caixer automàtic i l’havien distret fent-li creure que la targeta se li havia quedat dins del caixer. Després, la víctima va comprovar que li havien realitzat moviments bancaris per valor de 1.140 euros sense el seu consentiment.

Els Mossos recorden que en aquesta modalitat d’estafa els autors trien víctimes d’edat avançada que es troben al caixer automàtic amb la finalitat de distreure’ls i aconseguir que teclegin el número secret de la targeta davant seu i sostreure la targeta de la víctima sense que aquesta en sigui conscient.

En altres ocasions actuen dient a la víctima que s’ha deixat un bitllet al caixer i el fan retornar per tal que operi de nou amb la targeta i teclegi el número secret davant dels lladres.

Els Mossos van detenir el presumpte autor, un home de 49 anys, per un delicte d’estafa bancària amb targeta de crèdit, que va passar a disposició judicial el 9 de juny al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

La investigació està oberta i no es descarten noves detencions.