Endesa ha adequat una línia de mitjana tensió dins el Parc Natural del Cap de Creus per protegir l’avifauna. L’actuació ha consistit en la instal·lació d’elements de protecció i aïllants a dos suports que es troben propers a la zona del far així com al canvi de posició d’alguns elements conductors.

Des de la companyia consideren que l’actuació és important perquè el Parc Natural del Cap de Creus és una zona protegida única en el món, d’alta importància biològica, geològica i paisatgística en la qual es troben espècies com l’àguila cuabarrada, el falcó peregrí o el duc a més d’ocells marins.

La reforma ha consistit a instal·lar en dues torres elèctriques de mitjana tensió diferents elements protectors, com fundes aïllants, just abans i després de la cadena d’aïlladors per tal de reduir el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol, ja que en estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric.

Les mesures beneficien directament els clients del municipi de Cadaqués perquè sovint els accidents de les aus poden causar interrupcions. Segons la companyia suposa un pas essencial per tal de reforçar la xarxa elèctrica de la comarca i augmentar-ne la seva seguretat i resiliència.

Endesa ha informat que va invertir l’any passat a les comarques gironines més de 211.000 euros en adequar 64 suports, gairebé la meitat dels quals (30) ubicats a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Les altres adequacions es van realitzar a la Cerdanya (12), el Gironès (11), la Selva (5), la Garrotxa (4), el Pla de l’Estany (1) i el Ripollès (1).