La Guàrdia Civil ha detingut un jove per portar 50,5 quilos d'haixix entre l'equipatge mentre anava amb un bus cap a França.

L'arrestat és un home de 19 anys i nacionalitat espanyola, que ha quedat acusat de ser un presumpte delicte contra la salut pública.

Els fets es van produir la matinada de dimarts 27 de juliol quan efectius de la Secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien un servei fiscal a l'AP-7, en direcció França.

Els agents van fer aturar un autobús de línia regular per escorcollar-lo.

Durant la inspecció de la zona d'equipatges del vehicle, els guàrdies civils van sospitar de dues maletes. Un cop identificat el seu propietari, els agents van obrir-les davant d'ell i aquí va arribar la sorpresa, van descobrir diversos paquets que contenien una substància que va donar positiu al narcotest en haixix.

Després comptabilitzar els paquets aquests van donar un pes total de 50,5 quilos de droga. Davant dels fets, van arrestar el jove per tràfic de drogues.

Els policies van instruir diligències que juntament amb l'estupefaent confiscat i el detingut van ser posats a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

Els milers d'euros localitzats a un conductor a la Jonquera per part de la Guàrdia Civil Guàrdia Civil

Massa diners a sobre

El mateix dia, els agents de la mateixa unitat, van localitzar 23.580 euros a un conductor. El qual els duia en diversos sobres per aquest motiu, se li va instruir una acta per infracció sobre el moviment de mitjans de pagament.

Els fets es van produir quan els guàrdies civils feien tasques de servei fiscal i quan van escorcollar un vehicle amb matrícula espanyola i ocupat per un home que en aquells moments circulava direcció França. En revisar l'automòbil van trobar una bossa personal i 23.580 euros repartits en diversos sobres.

Els agents, com marca la normativa, li van retornar 1.000 euros i la quantitat finalment intervinguda va ser de 22.580 euros.