El camioner begut que va fugir dels dos accidents de trànsit -un d'ells mortal- a la Jonquera va ser aturat per altres conductors de tràilers quan fugia.

Així ho mostra també aquest vídeo enregistrat del moment dels fets i on es pot veure com l'aturen.

Aquest moment que recull les imatges, però ja és posterior al segon accident, quan es va encastar contra un cotxe a la rotonda de l'N-II perquè anava contra direcció.

Com es pot veure en les imatges, a banda de fer parar el vehicle fent-li reduir la velocitat, van poder treure el camioner també de la cabina i per tant, del volant.

El xofer és home de 39 anys, nacionalitat marroquina, que va poder ser detingut per la Policia Local i que els Mossos de Trànsit acusen de ser el presumpte autor dels delictes d’homicidi imprudent, conduir sota els efectes de l’alcohol, conducció temerària i abandonament del lloc de l'accident. Està previst que demà passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Figueres.

El xofer cap a les sis de la tarda va atropellar mortalment un company de professió a l’avinguda Canigó, l'N-II.

Moments després de l'atropellament mortal a la Jonquera

Moments després de l'atropellament mortal a la Jonquera

El camioner circulava temeràriament per l’avinguda i un cop va atropellar el vianant -amb qui testimonis van assegurar que s'havien discutit prèviament- va fugir i per això, es va incorporar en sentit contrari per una rotonda de l’N-II i va provocar un altre accident amb un turisme, que va deixar sortosament tres ferits lleus.

Després d'encastar-se també contra un fanal i un senyal de trànsit, va voler seguir el seu camí i en aquell moment altres xofers que es trobaven allà el van poder retenir.

En la prova d’alcoholèmia el conductor ha donat 0,66 mg/l superant en més de quatre la taxa permesa en professionals, que és de 0,15 mg/l.

El xofer va quedar detingut pels fets. No tenia antecedents policials previs.