Els sindicats COBAS i Comissions Obreres (CCOO) van convocar ahir una vaga indefinida en els sectors públics de manteniment de l’enllumenat públic, jardineria i sanejament urbà de la ciutat de Figueres. En un comunicat, els sindicats van anunciar que la voluntat de la protesta és «mantenir les condicions laborals de les treballadores i treballadors dels sectors afectats», que xoca amb «la voluntat expressada de reduir la massa salarial per part del regidor Pere Casellas.

El conflicte té a veure amb el procés de municipalització que l’Ajuntament ha aprovat d’aquests serveis, que passaran a estar gestionats per l’empresa pública Fisersa. Segons expliquen els ens convocants, les actuals condicions de treball provenen de l’acord del 24 de desembre de 2017, quan es va consensuar l’aprovació d’un conveni franja que assegurava les condicions laborals dels treballadors que passessis de l’empresa Ecoserveis a Fisersa. Més tard, diuen, es va oferir als sindicats la possibilitat de firmar un conveni ciutat per a que tots els sectors tinguessin un únic conveni.

Les organitzacions sindicals demanen ara renovar aquests acords, trobant-se amb la negativa de Fisersa, resposta que entenen que prové de l’actual equip de govern. Així, creuen que la decisió de dividir els serveis en diferents empreses té l’objectiu de «reduir costos salarials, aconseguint tenir una doble escala salarial en alguns dels serveis i poder modificar a mig termini les condicions laborals.