El Jutjat de Guàrdia de Fugueres ha decretat presó sense fiança pel camioner begut que diumenge va fugir de dos accidents de trànsit -un d'ells mortal- a la Jonquera.

La causa està oberta per 1 delicte d'homicidi per imprudència greu, 4 delictes d'omissió de socors, 2 delictes contra la seguretat viària i 3 delictes de lesions per imprudència greu.

A més s'acorda la retirada de permís de conduir i la prohibició de conducció de vehicles de motor i ciclomotor.

El detingut, un camioner begut, va atropellar mortalment amb el seu tràiler, diumenge a la tarda, un company amb qui s’havia discutit una estona abans, i va provocar ferides a tres persones en xocar contra el seu vehicle quan circulava contra direcció per una rotonda per intentar fugir del lloc de l’atropellament, a la Jonquera.

L'arrestat ha admès al jutjat que diumenge havia begut però també ha dit que es trobava en "condicions òptimes" per agafar el tràiler (tot i haver donat una taxa de 0,66 mg/l). L'home sosté que no va adonar-se que havia atropellat un altre camioner i que no va aturar-se perquè "tenia pressa". El jutjat qualifica el relat "d'inaudit" i diu que la seva justificació, fins i tot, és "pueril".

Davant el titular del Jutjat de Primera Instància 6 de Figueres, el camioner ha relatat que diumenge havia arribat amb el tràiler a la Jonquera cap a dos quarts de nou del matí, i que des d'aleshores i fins que va tornar a agafar el camió (cap a les sis de la tarda) havia estat bevent.

En concret, l'home ha dit que va prendre tres quintos de cervesa i cinc llaunes més de mig litre cadascuna. Segons recull la interlocutòria de presó, el camioner també ha declarat que "mai li ha passat res per beure" durant els descansos, i ha assenyalat "expressament" que diumenge a la tarda es trobava "en condicions òptimes" per conduir.

Perquè tenia "pressa"

Durant la seva declaració, el camioner detingut ha reconegut haver xocat contra el pal d'electricitat, haver entrat contra direcció al giratori de l'N-II i haver col·lidit amb el vehicle que circulava dins la rotonda. L'home, però, ha dit que no va adonar-se que hagués atropellat mortalment el transportista, sinó que tan sols va sentir que havia picat contra el retrovisor del tràiler de la víctima.

Així van aturar el conductor dels accidents de la Jonquera

Així van aturar el conductor dels accidents de la Jonquera

En tots els casos, a mes, l'arrestat ha explicat davant el jutjat que no s'havia aturat perquè "tenia pressa". El jutge, però, subratlla que la versió que ha donat el camioner no té "cap explicació ni argumentació mínimament defensable". "És inaudit, i es diu amb tots els respectes, que no s'aturés en cap moment; i la justificació que no ho va fer perquè tenia pressa i perdria la feina és manifestament pueril", subratlla la interlocutòria.

Una condemna anterior

El jutjat també subratlla que el camioner ja havia estat condemnat ara fa deu anys per dos delictes contra la seguretat viària "idèntics al d'aquest procediment". En concret, per haver conduit de manera temerària i haver-se posat al volant després d'ingerir alcohol i/o drogues. La sentència, dictada per un jutjat d'Albacete el 2011, li va imposar una multa de 1.200 euros, li va retirar el carnet durant un 1 any i mig i li va prohibir conduir durant 6 anys i 1 dia.

Segons informa el TSJC, ara el Jutjat d'Instrucció 6 de Figueres s'inhibirà a favor del jutjat número 5, que serà l'encarregat de seguir amb la instrucció per la data dels fets.