L’Ajuntament de Sant Pere Pescador celebrarà les jornades «La Poma de Sant Pere», del 17 al 26 de setembre, amb l’objectiu de promocionar un cultiu que dona importants incentius al municipi. «Es pretén fer la promoció de la poma de Sant Pere des de tres vessants», segons explica la regidora de Promoció Econòmica del consistori santperenc, Sònia Ortega.

Des de la pagesia, es duran a terme visites guiades per les plantacions, amb tècnics, mentre que també es farà ressò de la restauració del poble, que oferirà plats cuinats amb aquest producte. El vessant artístic tancarà les jornades amb la venda de les obres fetes a l’oficina de turisme.

El primer dia de les jornades, de dos quarts de set a les nou del vespre, s’oferirà una experiència gastronòmica winne & tapas, amb el lema «assaboreix la poma de Sant Pere», que inclourà una visita gastronòmica amb platets cuinats amb el producte local.

El dia 18, de sis a vuit del vespre, tindrà lloc una visita i tast amb el lema «descobreix la poma de Sant Pere», destinant un camp de pomeres on explicaran el seu procés de producció, i acabaran fent un tast de les diferents varietats.

El diumenge 19, a les onze del matí, a l’oficina de turisme, Restaur-Art’21 es dedicarà a la venda d’obres i trobada artística, anomenada Pomart. El dissabte 25, d’onze del matí a una del migdia, tindrà lloc, a l’oficina de turisme, un taller scrap, amb receptari de poma 3D, on utilitzaran segells i encunyadores i altres eines habituals de l’scrapbooking.

El darrer dia del programa, al matí, dins de l’Alt Empordà Sea Walking, faran una Ruta de senderisme, amb tornada amb el Carrilet dels Aiguamolls i tastets amb la Poma de Sant Pere. Durant les jornades, els restaurants locals oferiran plats cuinats amb poma de Sant Pere.