Roger Pinart, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Port de la Selva per JxCat, ha provocat una forta polèmica amb un tuit despectiu sobre la roba utilitzada per la diputada de Ciutadans en el Parlament Anna Grau. En el tuit, publicat dilluns passat, Pinart mostrava una fotografia de Grau en el faristol del Parlament i arremetia contra la seva indumentària -una samarreta blanca de tirants fins amb escot en pic, damunt d’una altra negra de manera semblant- per considerar-la excessivament informal: «Quan ja no saps si estàs en el Parlament de Catalunya o en qualsevol club de la Jonquera». Les reaccions a Twitter es van disparar ahir al matí, quan altres diputats en van tenir coneixement, i van denunciar el missatge de Pinart per atacar la diputada de Cs per la seva roba i al·ludir els prostíbuls de l’àrea del municipi fronterer de la Jonquera.

«Per ètica feminista, no difonem els atacs misògins o racistes envers diputades a les xarxes. En tots els casos dels darrers mesos hem posat els recursos d’Igualtat i Feminismes a la seva disposició. Aquest tipus de violència masclista no pot ser el cost de fer política per a les dones», va reaccionar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. «El pitjor no és el masclisme repugnant del comentari. El pitjor és que demà aquest senyor continuarà sent tinent d’alcalde de Junts a Port de la Selva», va dir el portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid.

La portaveu parlamentària dels comuns, Susanna Segòvia, va anar més enllà: «Masclisme. Sexisme. Classisme. Aquest senyor és tinent d’alcalde de Junts a Port de la Selva. Per atacs com aquest incloem en la llei de violències masclistes la violència en l’àmbit digital i en la política», va subratllar. Segòvia, a més, va carregar contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per donar un «M’agrada» a un altre tuit que deia que la indumentària de Grau no era «ni ètica ni estètica»: «Que a la presidenta del Parlament li agradin tuits que critiquen la manera de vestir d’una diputada... molt feminista no és, no».

Grau va agrair des de Twitter els missatges de suport rebuts de diputats i diputades de diversos grups, així com de l’equip de la consellera Tània Verge, contra els «atacs grollers i masclistes de la ultradreta catalana, que sempre tira la primera pedra i amaga la mà», i va adjuntar un vídeo en el qual es veu Borràs posant el palmell de la mà al darrere del diputat de JxCat Francesc de Dalmases al final d’una sessió parlamentària. També l’eurodiputat de Cs Jordi Cañas va sortir al pas del tuit de Pinart: «Lamento haver de donar publicitat involuntària a aquestes escombraries masclistes (que en el fons oculta a més un supremacisme xenòfob habitual del personatge). Però pel respecte que mereix la meva companya i amiga Anna Grau, és necessari que es conegui què defineix JxCat».

El perfil de Twitter de Pinart ja havia generat polèmica per comentaris en els quals criticava al Departament d’Igualtat i Feminismes com «possiblement la conselleria més cara i absurda de la història» o arremetia contra l’arribada irregular d’immigrants magrebins a Catalunya. El passat 23 d’agost, va carregar fins i tot contra JxCat per un comunicat en el qual denunciava que la devolució de menors des de Ceuta vulnerava els drets dels deportats: «Vosaltres JxCat també us apunteu a aquesta farsa?». La setmana passada, Pinart va retuitar un missatge que sortia en defensa d’un membre del xenòfob Front Nacional de Catalunya que recriminava precisament a Laura Borràs un tuit en el qual condemnava unes pintades amenaçadores a la porta de casa del diputat de Vox per Lleida Antonio López.