El futur del Logis Empordà com a gran centre logístic del nord de Catalunya comença a prendre forma després que l’empresa pública Cimalsa (Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques) hagi executat les obres de la segona fase de la seva urbanització i que l’estat de construcció de la plataforma d’Amazon hagi permès a la multinacional anunciar la seva obertura per a l’any vinent.

Tal com va anunciar la Generalitat mesos enrere, l’interès pel Logis Empordà ha crescut exponencialment aquest darrer any, i més a partir de l’inici de les obres de la nova infraestructura del gegant nord-americà, fins al punt que s’espera l’anunci de la instal·lació de noves empreses en aquests terrenys situats entre el Far d’Empordà i Vilamalla.

Algunes fonts consultades apunten al fet que, a hores d’ara, ja hi hauria el 80 per cent de les parcel·les disponibles venudes. La segona fase executada per Cimalsa ha construït els vials del sector i ha comptat amb un pressupost de 6,7 milions d’euros. Amb aquesta operació, llargament reivindicada des de diferents sectors econòmics, Cimalsa ha posat en el mercat més de 328.000 m² de sòl logístic, la qual cosa ha de permetre la implantació d’entre dotze i quinze empreses del sector. El Govern català calcula que aquestes noves empreses invertiran més de 185 milions d’euros i poden arribar a generar uns 1.900 llocs de treball nous.

En marxa l’any vinent

En el cas d’Amazon, la multinacional ha anunciat la seva intenció d’obrir el centre l’any vinent, però no ha especificat quants llocs de treball directes generarà.