El jutjat ha deixat en llibertat un lladre silenciós detingut tres cops en tan sols una setmana per entrar a robar a cases i pisos de Sant Climent Sescebes i Figueres. El jove sempre actuava amb el mateix modus operandi: escalava les façanes, entrava als domicilis aprofitant que la gent dormia i un cop a dins, s'emportava diners i objectes de valor. Entre el 12 i el 18 de setembre, els Mossos el van arribar a detenir fins a tres vegades. Se'l considera autor de cinc robatoris i se l'investiga per un altre. Però cada cop que ha passat a disposició judicial, ha sortit al carrer en llibertat.

Segons informen els Mossos, el primer robatori que va dur el lladre davant del jutge va tenir lloc la matinada del dia 11. El jove va robar un telèfon mòbil en una casa situada al carrer Mollet de Sant Climent. Hi va entrar després d'escalar fins a la terrassa del primer pis, mentre els propietaris dormien. L'endemà, el jove va tornar-hi. Aquest cop, en un pis del carrer Cresques Elies de Figueres. Aquí, però, la propietària el va sorprendre i va fugir sense endur-se'n res. Els Mossos el van detenir el dia 12 de setembre i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat.

Tres dies més tard, el 15 de setembre, els amos d'una casa situada al Barri del Vic de Sant Climent Sescebes van patir un altre robatori. El lladre va entrar pel balcó mentre dormien i els va robar diners i objectes valorats en més de 4.000 euros. Aquell mateix dia, els Mossos van tornar a detenir el lladre. I quan el van escorcollar, de fet, al damunt li van trobar un rellotge que s'havia endut de la casa on va entrar. El lladre, un jove marroquí de 21 anys amb domicili a Sant Cugat del Vallès (Vallès Oriental), va tornar a passar a disposició judicial. I va tornar a quedar en llibertat.

Sorprès al menjador

El 18 de setembre, els Mossos van rebre un altre avís. La propietària d'un domicili situat al carrer Nou havia patit un robatori mentre estava dormint. La dona, però, va despertar-se i es va trobar el lladre al menjador, que quan es va veure sorprès va fugir per una finestra. Va endur-se, això sí, una bossa de mà, les claus de la casa i d'un cotxe, un mòbil, una cartera i 150 euros en efectiu.

Els Mossos van localitzar la bossa de mà abandonada a prop de la casa, amb la documentació de la propietària a dins. I poc després, a la carretera GIV-6026, al terme municipal de Masarac, van detenir el lladre quan fugia. Al damunt, hi duia diversos objectes que acabava de sostreure.

Per tercera vegada

Per tercer cop en tan sols una setmana, el jove va passar l'endemà a disposició judicial. I com ja havia passat anteriorment, va tornar a quedar en llibertat provisional. A més d'aquests cinc robatoris, la policia també investiga si està relacionat amb un sisè. De fet, el relacionen amb un robatori comès entre els dies 3 i 5 de setembre en un habitatge del carrer Pont de Sant Climent. D'aquí, se'n van emportar dues bicicletes, tres rellotges antics i uns topazis.

Tres detinguts més

A Sant Climent Sescebes, els Mossos d'Esquadra també han aconseguit frustrar un robatori en una nau industrial. Va passar al migdia del 17 de setembre. La policia va rebre l'alerta que tres homes havien forçat la porta de la nau i després havien fugit amb un cotxe.

Els Mossos van interceptar el vehicle al carrer Plana, just al costat de la nau, i en van detenir els tres ocupants. Són tres marroquins de 26, 37 i 41 anys, tots veïns de Figueres. Els van intervenir tornavisos, una clau anglesa de grans dimensions, unes tisores de podar, un martell, una caixa de guants i un ganivet.

A més, al conductor del cotxe també el van denunciar per tinença de marihuana i li van obrir diligències penals per negar-se a fer la prova de detecció de droga. Els detinguts, alguns dels quals tenen antecedents, van passar a disposició judicial el mateix dia i van quedar en llibertat provisional.