La delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Figueres ha organitzat un debat sobre el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Figueres (POUM) que s'ha de redactar.

Els professionals esperen una trobada entre arquitectes que treballen per la ciutat des dels diferents punts de vista d'aquest nou redactat que dibuixa la ciutat dels pròxims vint anys. També esperen que serveixi per preparar una trobada amb l'Ajuntament de Figueres i alguns professionals involucrats en la redacció del nou POUM que s'espera portar a terme a l'octubre.

La trobada serà demà a dos quarts de set de la tarda.

Amb aquesta acció, la Delegació de l’Alt Empordà del COAC vol col·laborar en la construcció d’una ciutat que aprofiti la sinergia de diferents coneixements i visions. D’aquesta manera es podran construir espais més habitables per a les persones que satisfacin les necessitats dels figuerencs.

El nou POUM de Figueres

El passat 26 de juliol, el ple de l'Ajuntament de Figueres va aprovar inicialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la ciutat (POUM) el qual representa un nou pas per a actualitzar un pla vigent des del 1983 i que, per tant, té trenta-vuit anys d'història.

Des del Col·legi remarquen que el nou POUM "serà l’eina que marcarà el creixement de la ciutat en els pròxims anys i és important comptar amb diferents visions, fins i tot tècniques, per abordar el futur del planejament d’una manera coherent i idònia a les necessitats que demana la ciutat i els seus conciutadans".