La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, va aprovar ahir la modificació del planejament de l’avinguda Costa Brava de Figueres per tal de facilitar la construcció dels habitatges pendents en aquest sector. L’avinguda, al nord de la ciutat, està urbanitzada des de fa 12 anys, inclòs el Parc de les Aigües, però els habitatges planificats no s’han arribat a edificar mai.

Flexibilitzar les condicions

Amb la modificació aprovada ahir, que impulsa l’Ajuntament de Figueres, es volen flexiblitzar les condicions que s’imposen a l’hora de construir per estimular l’edificació d’aquests pisos, en un moment de fort dèficit d’oferta d’habitatges d’obra nova al municipi.

Segons una nota difosa pel departament de Territori, es modifiquen aspectes normatius en relació a la implantació de l’edificació, als usos compatibles, paràmetres edificatoris, tipologies o alçades màximes. La voluntat és facilitar la construcció d’uns 960 habitatges, aproximadament a la zona, dels quals uns 620 serien lliures i la resta (340) amb protecció. La voluntat és que hi hagi un pes important de l’habitatge protegit de lloguer.