Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes en menys d'una setmana per entrar a robar per escalament en una segona residència de Llançà i un comerç de Figueres.

El cas més recent és de la mitjanit d'aquest dimarts 28 de setembre, quan els agents de la comissaria de Figueres van detenir dos homes per robar en una floristeria. Els arrestats són dos homes de 31 i 42 anys, de nacionalitat algeriana i espanyola i amb domicilis a Santa Coloma de Farners i Olot respectivament, Van quedar arrestats com a presumptes autors d’un robatori amb força dins un establiment comercial.

Aquest dimarts, els Mossos van rebre l'avís per adreçar-se a una floristeria situada al carrer Nou, ja que un home estava escalant al pis de dalt del comerç mentre un altre vigilava l’entorn. Un cop a dalt, el lladre va treure diverses làmines de vidre i va accedir a l’interior del magatzem. Un cop arribada la patrulla van identificar dos homes als voltants del comerç. En l’escorcoll els van localitzar 112 euros en bitllets i monedes fraccionades dins una bossa de mà i les butxaques dels pantalons. Els detinguts, un d’ells amb antecedents, passaran aviat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.

Robatori de l'estiu a Llançà

L'altre robatori per escalament és de l'estiu i s'ha resolt aquest mes -el 23 de setembre- per part dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres.

Tot arrenca quan el passat 11 d’agost el propietari d’un pis de segona residència situat al carrer Pep Ventura denunciava davant la Policia Local de Llançà que li havien entrat a robar entre el mes de març del 2020 i el 10 d’agost d’enguany. Fruit de la investigació els Mossos van determinar que el lladre havia accedit al pis escalant uns dos metres d’alçada, va aixecar la persiana i va forçar la finestra amb un tornavís.

Un cop dins va remenar totes les estances i va sostreure paelles, olles, una estufa i un assecador de cabells, objectes valorats en 300 euros.

La investigació va donar els seus fruits el 23 de setembre amb la detenció del presumpte autor del robatori a Figueres. Es tracta d'un home de 34 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Níjar (Almeria), a qui acusen de ser el presumpte autor d’un robatori amb força a interior de domicili.

El detingut, a qui li consten diversos antecedents, va passar el 24 de setembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.