L’Ajuntament de Llançà va aprofitar ahir la festivitat de Sant Miquel, patró de la Policia Local, per a agrair públicament el treball i el suport rebut durant la llarga etapa del confinament provocat per la pandèmia i l’incendi que va afectar el cap de Creus el passat mes de juliol. L’acte va tenir lloc a la Casa de Cultura i va ser presidit per l’alcaldessa, Núria Escarpanter, i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Els van acompanyar el primer tinent d’alcalde, Francesc Guisset, i el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon. El cap de la Policia Local, Òscar Soler va repassar la feina feta en el transcurs dels darrers mesos i va apostar per fer avançar la plantilla llançanenca amb una professionalització total «amb tots els agents de carrera».

Llançà agraeix la tasca dels efectius que van lluitar contra el foc al juliol | AJUNTAMENT DE BLANES

La cerimònia va distingir veïns, entitats i representants dels diferents cossos d’emergències i de seguretat d’àmbit català i estatal. Francesc Guisset, qui va ostentar l’alcaldia de Llançà durant la primera part d’aquest mandat, va reivindicar «el degut respecte als agents de l’autoritat» en el moment de lluitar contra l’incivisme i la delinqüència, a més de ressaltar el caràcter «impagable» de les seves hores de feina. Cunillera, per la seva part, va recollir les distincions adreçades als efectius d’aviació del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO); a l’exèrcit de l’aire Grup 43 i a Emergències de l’Estat, Protecció Civil. La delegada va destacar la «col·laboració, solidaritat i treball conjunt de totes les administracions per fer front als reptes a què s’enfronta la societat» i va ressaltar «el valor que tenen les policies locals, que són les primeres a les qui recorre la ciutadania».

Llançà agraeix la tasca dels efectius que van lluitar contra el foc al juliol | AJUNTAMENT DE LLORET

Celebració a Blanes i Lloret

La festa patronal de la policia local també es va celebrar a Blanes i Lloret. A Blanes, després de la parada amb els agents formats a la plaça dels Dies Feiners, l’acte central al Teatre va constar de reconeixements per a diversos agents i oficials de la Policia Local de Blanes – alguns d’ells, fora de servei i distingits en més d’una ocasió -, així com d’altres nou per a agents i oficials d’altres cossos de seguretat, un conductor de grua, el conductor d’una ambulància del SEM i tres ciutadans. Corresponen a 18 intervencions que han tingut lloc entre el novembre del 2019 i aquest mateix mes de setembre del 2021. Per la seva banda, a Lloret es va aprofitar la jornada per fer un reconeixement als agents jubilats, els que fan trenta anys de servei i també a les actuacions més destacades. Aquest any, i després de la suspensió de l’anterior per la pandèmia, es va fer el reconeixement dels últims dos anys.