Descobrir Roses i els voltants en bicicleta. Això és el que proposa Turisme Actiu, una nova activitat de turisme actiu i esportiu amb la primera edició de Ride Roses.

Es tracta d'un programa de jornades de descobertade Roses i el seu entorn pedalant.

La programació neix en paral·lel a la creació dels nous itineraris que Turisme de Roses ha posat a disposició dels amants del ciclisme des de la primavera passada. Sota el nom Ride Roses, i a través de la web visitroses, d’una guia desplegable i de l’app Natura Local, s’fereix un nou producte turístic consistent en informació detallada sobre nou rutes aptes per a diferents modalitats: 3 rutes de BTT, 3 de bicicleta de carretera i 3 de rutes gravel (que combina BTT i carretera).

A partir d’aquest octubre, s’ofereix també la possibilitat de participar a les jornades Ride Roses, una proposta que compta amb la col·laboració del Club Ciclista de Roses i que s’allargarà fins al proper mes de març.

Consistirà en una sortida mensual, sempre en diumenge, i es duran a terme 2 rutes per carretera, 2 de BTT i 2 de gravel.

La primera conduirà els assistents per ruta de carretera fins a la vila de Llançà recorrent la costa des de Port de la Selva. La sortida tindrà lloc a les 9 h des de la plaça Catalunya de Roses i es preveu una durada de l’activitat d’entre 3 i 4 h, recorrent 45 km de distància i amb un desnivell positiu de 417 m. L’activitat és gratuïta i cal inscriure’s prèviament a http://eajuntament.roses.cat:8018/.