Els tres regidors no adscrits a l'Ajuntament de Figueres -Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández, han demanat a la Generalitat que contracti seguretat privada a l'estació d'autobusos de Figueres pels problemes "delinqüencials i d'incivisme que es repeteien a diari".

"Es troba en un progressiu estat de degradació que en aquests últims anys s'ha intensificat a causa de la presència habitual de grups de persones incíviques" expliquen els regidors.

Alerten que això està "alterant el funcionament habitual de l'estació, amb dificultats per accedir-hi des de la porta principal, l'ocupació dels serveis públics i el vestíbul i causant contínues molèsties als usuaris".

Han traslladat a la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, i al director territorial a Girona del departament de Polítiques Digitals i Territori, Pere Saló, la necessitat de posar dos vigilants privats durant les hores d'obertura al públic de l'estació. Està concessionad per l'empresa Gestora de Transports Costa Brava.

Els regidors consideren que el fet de no tenir serveis de seguretat "ha provocat l'enquistament d'aquesta problemàtica". A més, posen de manifest que el problema "degrada la imatge pública de la ciutat, causa indefensió ens els viatgers, repercuteix en la convivència de tot l'entorn del barri de l'Estació i provoca contínues molèsties als veïns".

Consideren que tenir seguretat privada ajudaria a millorar "en una major sensació de seguretat i confort a l'estació i tot el seu entorn".

Segons els regidors, fa mig any el govern municipal va demanar a l'aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, mesures per incrementar la neteja i la seguretat en l'espai. També l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació ha denunciat de forma reiterada la problemàtica.