El vice alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, va mantenir una reunió de treball amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, amb un tema d’essencial prioritat per a la capital de l’Alt Empordà: l’eliminació de passos a nivell.

El polític socialista va mostrar-se «optimista» després de la seva reunió amb la també membre del PSC i ex alcaldessa de Gavà.

«Amb la ministra, hem encarat un dels principals reptes que té Figueres: desencallar la supressió dels passos a nivell que divideixen la ciutat i l’estació intermodal», va dir Pere Casellas que va coincidir amb la ministra del Govern de Pedro Sánchez amb motiu del Consell Nacional del PSC, que es va celebrar aquest cap de setmana passat a la seu socialista del barri del Poblenou de Barcelona.

La supressió dels passos a nivell de la ciutat de Figueres és un dels temes que està sobre la taula des de fa dècades. Els passos a nivell se situen en vies urbana amb les conseqüències per al trànsit i per la divisió de dos sectors de la ciutat. Durant la planificació de la construcció del TAV es va plantejar el trasllat a ponent i l’alliberament d‘aquesta zona de la ciutat, però una vegada més va quedar aturat.