Junts per Figueres va presentar la setmana passada les seves al·legacions al nou pla d’ordenació urbanística municipal, el POUM, que després de la seva aprovació inicial al juliol ara es troba en fase de presentació d’al·legacions. Segons el grup municipal, han presentat set al·legacions que busquen millorar «aspectes clau» per al futur de la ciutat.

En primer lloc proposen la resolució de la qüestió ferroviària, amb la creació d’una estació inermodal amb estació de busos i un «gran» aparcament. Demanen que aquesta estació intermodal se situï al sector oest de la ciutat, el qual aposten per transformar amb un pla de millora urbana.

En tercer lloc, proposen millorar la coordinació amb el consistori del municipi veí de Vilafant per afrontar els aspectes urbanístics i territorials que afecten ambdós municipis.

La quarta al·legació fa referència a l’índex d’habitatges de protecció oficial previstos en les noves promocions, el qual troben «excessiu» i proposen limitar, i pel que fa a la sisena i la setena al·legació, proposen crear zones verdes i un parc tecnològic, així com realitzar millores urbanes vàries.

En aquest sentit, Junts aposta per la creació de noves zones esportives al sector sud. Segons el grup, la intenció és crear un «tercer pavelló, la segona piscina i un projecte poliesportiu i de salut que relligui els barris del Rally Sud amb l’Olivar gran, i a Vilatenim, al voltant de l’actual estadi».

Segons el grup municipal de Junts, amb Jordi Masquef al capdavant, aquestes set al·legacions han de permetre «desenvolupar diversos sectors de la ciutat de Figueres en els pròxims 25 anys».