Dos brots coronavirus afecten 38 usuaris del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, de la Fundació Salut Empordà (FSE), segons ha informat l'entitat altempordanesa en un comunicat. Els positius s'han detectat a través dels cribratges periòdics que es fan als pacients i professionals.  En aquests moments, els pacients són asimptomàtics o lleus i, amb els coneixements de què disposa la FSE ara sobre l’evolució de la malaltia, la direcció confia que els dos brots evolucionin favorablement. Des de l’inici de la pandèmia, és el primer cop que es detecten dos brots amb aquest nombre de positius al Centre Sociosanitari Bernat Jaume i ha sorprès la "magnitud" (el sociosanitari acull uns 120 pacients), atès que periòdicament ja es fan proves de cribratge entre els pacients i els professionals i fins al dia 30 de novembre els resultats sempre eren negatius.

Concretament, un dels brots afecta els pacients de la tercera planta: el dia 1 de desembre es va detectar el primer cas positiu i avui en són 30. Com que aquesta planta està destinada als pacients amb demència, els quals són difícils d’aïllar per les característiques de les seves patologies, des del primer cas detectat positiu s’ha aïllat tota la planta. Seguidament, l'altre brot afecta els pacients de la primera planta amb 8 positius. En aquest cas, s’han aïllat els pacients positius de la resta.

Des de la FSE s’han adoptat totes les mesures de prevenció i control que marquen els protocols. Així mateix, s’han suspès els actes previstos per les festes de Nadal al centre i també s’han limitat els horaris de les visites de manera global al sociosanitari. Les famílies ja estan informades de la situació.