La policia romanesa, en col·laboració amb la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos i la Policia Nacional, han detingut una setena persona relacionada amb el crim de Cabanelles del 28 de febrer passat. El sospitós és un home de nacionalitat francesa de 35 anys que, com la resta dels detinguts, va marxar de Catalunya després d’haver participat, presumptament, en el crim.

El 13 de desembre els Mossos van organitzar un operatiu a Catalunya en què van arrestar cinc persones, tres homes i dues dones, tots de nacionalitat romanesa.

També es van dur a terme tres entrades i registre als domicilis dels investigats.

La sisena persona investigada es troba ingressada a la presó de Puig de les Basses, per una altra causa.

Tots estaven relacionats amb el crim de Cabanelles.

El 28 de febrer de l’any passat, el cos sense vida d’un home de nacionalitat marroquina de 39 anys i veí de Vilafant, va ser localitzat dins d’un marge d’una carretera.

Com a conseqüència de la investigació, els investigadors de Mossos van poder reconstruir les darreres hores de vida de la víctima i això els va permetre identificar les persones que estarien presumptament relacionades amb l’homicidi.

Després de passar a disposició judicial, els arrestats durant l’operatiu dels Mossos d’Esquadra van quedar en llibertat amb càrrecs. L’operatiu va tenir afectació a Catalunya, França, Països Baixos i Romania.

Països Baixos i Romania

En relació a les accions policials fora d’Espanya, els investigadors de Mossos van coordinar-se, a través de la Policia Nacional, amb les Agregaduries d’interior de les ambaixades de Països Baixos i Romania.

Mitjançant aquests mecanismes, es va tenir coneixement que els dos principals investigats havien fugit de Catalunya per evitar les seves detencions.

La informació facilitada per la policia neerlandesa va permetre conèixer que un dels principals investigats havia marxar dies abans a Bèlgica.

De nou la coordinació a tres bandes entre l’Agregaduria d’interior a l’ambaixada a Brussel·les, la unitat de fugitius de la policia Belga i Mossos d’Esquadra va permetre la seva localització, detenció el passat 21 de desembre i posterior extradició per ser ingressat de forma provisional a presó.

Segons recull la interlocutòria, al jutjat l’investigat va respondre només a les preguntes de la defensa i va reconèixer que es va barallar amb la víctima. Segons la seva versió, l’origen de la disputa a la casa va ser que la víctima volia proporcionar-li «droga de mala qualitat».

Després, van anar plegats amb cotxe fins a Cabanelles. Un cop allà, afirmava que van baixar del vehicle per continuar la baralla i va ser aleshores quan, assegura, la víctima va treure una navalla i el va atacar: «L’investigat li va poder treure i li va clavar».

Darrer investigat

Pel que fa al darrer investigat, l’Agregaduria d’interior a l’ambaixada a Bucarest en coordinació amb el grup de fugitius de la policia romanesa i mossos d’esquadra van aconseguir detenir el dimecres 5 de gener a Bucarest un home de 35 anys i nacionalitat francesa per la presumpta implicació en l’homicidi.

El detingut s’havia desplaçat fins a Romania dies després de participar en els fets per evitar que mossos d’esquadra el pogués relacionar amb el fet.

Ja s’han iniciat els tràmits per extradir-lo a Espanya i passar-lo a disposició del Jutjat d’Instrucció responsable de la causa.